top of page
Vad är ROT-avdrag?
Paint Supplies

Hur ansöker jag om rotavdrag?

Kan jag använda rotavdraget med Måleriexpressen?

Rotavdraget är en av de mest värdefulla fördelarna för hushåll i Sverige när det gäller renovering, ombyggnad och tillbyggnad av sitt hem. Som privatperson får du tillbaka upp till 30% av de kostnader du har för måleritjänster i ditt hem. Detta gör det möjligt för dig att få en del av de pengar du har investerat i att förbättra ditt hem tillbaka i form av en skattereduktion.  Rotavdraget ger dig 30% avdrag på arbetskostnaden av utfört arbete och upp till 50 000 kronor i skattereduktion efter nya regler från Skatteverket 2022.

Kort svar, ja! Rotavdraget bara gäller för arbete utfört av certifierade måleriföretag som vi är på Måleriexpressen. Rotavdraget får användas på företag som har utbildade och erfarna målare som kan garantera hög kvalitet på arbetet. Dessutom måste företaget vara anslutna till Skatteverket och följa alla regler och bestämmelser som gäller för att du ska kunna använda rotavdraget.

För att få rotavdraget måste man lämna in en förfrågan till Skatteverket. Detta är inget du behöver tänka på då vi till skillnad mot många andra målerifirmor hjälper dig med detta. Vi sköter allt det administrativa. Det enda du behöver göra är att säga till oss att du vill använda dig av rotavdraget så sköter vi resten.

Paint Brushes

För att kunna använda dig av rotavdraget så behöver du uppfylla dessa kriterier enligt skatteverkets hemsida:

  • Du måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång.

  • Du, eller din förälder, ska använda bostaden som permanentbostad, fritidsbostad eller liknande.

  • Du ska vara bosatt i Sverige och betala skatt här (obegränsat skattskyldig) eller bo utomlands men välja att beskattas i Sverige enligt inkomstskattelagen (begränsat skattskyldig).

  • Du måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration året efter.

  • Du ska ha rotavdrag kvar att utnyttja.

  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rotarbete.

  • Ett dödsbo kan få rotavdrag men enbart för arbete som är utfört före dödsfalle.

Bokar du tjänster med våra samarbetspartners så har du upp till 50% avdrag på arbetet! Med våra samarbetspartners kan vi erbjuda hjälp allt inom golvläggning, golvslipning, platsbygge, flytthjälp, städhjälp till elhjälp, badrumsrenovering, VVS till totalrenovering. Läs mer om våra samarbetspartners här

Använd rot och rutavdraget med våra samarbetspartners

bottom of page